Ekran Ładowania, Nalewki Staropolskie

Nalewki Staropolskie

Znak najwyższej jakości
Rodzinna firma Majewskich

Rodzinna firma

„Nalewki Staropolskie” to firma rodzinna powstała w 2004 roku. Nalewki tworzone są zgodnie z tradycyjnymi domowymi recepturami. Niezwykłe, naturalne aromaty, barwy i smaki osiągamy trzymając się starych receptur i przepisów oraz korzystając z blisko 40-letniego doświadczenia i wiedzy Karola Majewskiego - mistrza smaku i założyciela firmy, który w swoim życiu zrobił już ponad trzysta nalewek. Nalewki Staropolskie to produkty ekskluzywne. Na rynku alkoholowym pozycjonowane jako produkt niszowy z najwyższej półki pod względem jakości i wyglądu.

Poszczególne rodzaje nalewek wytwarzamy w krótkich seriach i wszystkie są rocznikowane. Aktualnie wprowadzamy na rynek nalewki z lat 2004-2010. Nasze wyroby są rekomendowane przez Slow Food (trzy smaki mają certyfikaty), są Laureatem Nagrody Godła Teraz Polska, są nagradzane i wyróżniane na ogólnopolskich festiwalach nalewek. Naszymi stałymi odbiorcami są między innymi Kancelaria Prezydenta RP, Kancelaria Sejmu RP, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych, Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Restauracja Atelier Amaro.

Kilka słów...

o produkcji

Owoce pochodzą z małych wiejskich sadów, ekologicznych upraw i leśnych polan. Preferujemy dzikie odmiany, często zapomniane, jak na przykład Ałycza (śliwa wiśniowa), Czeremcha, Głóg z otuliny Puszczy Kampinoskiej, pigwowiec zwyczajny z Borów Tucholskich czy tarnina z Bieszczad i Gorców. Nalewki początkowo dojrzewają na słońcu, które wydobywa z owoców cały bukiet najwspanialszych aromatów i smaków. Potem przez wiele lat leżakują w słojach i gąsiorach w chłodnych i ciemnych piwnicach. Dzięki temu osiągają swój niepowtarzalny smak. Minimalny czas oczekiwania to trzy lata. Nie dodajemy żadnych esencji zapachowych, barwników czy poprawiaczy. Cały proces produkcyjny wykonywany jest ręcznie, w domowy sposób.